De Laet ziet wat Antwerp mist: ‘Dat is het grote verschil met Club Brugge’

De Laet ziet wat Antwerp mist: ‘Dat is het grote verschil met Club Brugge’

17-03-2021 10:45
8

Royal Antwerp FC maakt een mooie evolutie door, maar Ritchie De Laet ziet wat The Great Old nog mist. Het verschil met Club Brugge is dan ook groot. Tegenover Sport/Voetbalmagazine gaf de verdediger een interview.

Antwerp mist vooral stabiliteit. “Ik denk dat wel. Als je een topclub wilt zijn toch, en dan kijk ik naar Brugge: wie van de achttien die daar het vaakst op het wedstrijdblad staan, is einde contract? Elke zomer moeten wij haast tien spelers vervangen. Zo kun je geen stabiele kleedkamer of ploeg krijgen. Frankie Vercauteren betrekt er nu de jeugd bij, dat doet hij heel goed. Laat ons hopen dat de volgende stap die stabiliteit is. Een goeie core.”

Antwerp neemt het komende zondag op tegen Club Brugge. “Antwerp moet van zijn kracht uitgaan. In de bekerfinale zaten we iets dieper en zijn we er op kracht over gegaan, en dat lukte vorig jaar thuis ook. Daarom is het extra spijtig dat Mbokani niet kan spelen. Drie maanden out zijn, één match spelen en alweer geschorst, dat hou je niet voor mogelijk. Het probleem met Club is: het kan dat er één of twee ontbreken daar, maar de rest is even goed.”