Oplossing voor Hazard in de maak? “Midden mei kan hij topfit geraken”

Oplossing voor Hazard in de maak? “Midden mei kan hij topfit geraken”

17-03-2021 07:00
4

Het blessureleed van Eden Hazard blijft maar voortduren. Er wordt nu gesproken over een operatie, maar Het Laatste Nieuws komt met optimistisch nieuws.

Volgens een lid uit de medische staf van een Belgische topclub ligt de oplossing in de biomechanica. "Hazard kan topfit zijn op het EK, maar dan is het tijd om de juiste conclusies te trekken. Alleen het verwijderen van het plaatje in de enkel zal niet volstaan. Voor mij ligt de oplossing in de biomechanica, de bewegingsleer van het menselijke lichaam. Het is belangrijk om te begrijpen dat spieren nooit op zichzelf werken. Niet toevallig wordt in het Engels gerefereerd naar 'muscle chains', een ketting van spieren."

De dokter, die anoniem wenst te blijven, stelt een biomechanische analyse voor om de efficiëntie te verbeteren. "Dat is iets wat we al bij een paar spelers gedaan hebben in onze club. Dan trekt de speler in kwestie een pak met elektroden aan en kunnen we elke beweging registreren en indien nodig corrigeren. Dat is niet iets wat standaard in een medische screening zit omdat het zeer arbeidsintensief is, maar in sommige gevallen is het wel aangewezen. In het specifieke geval van Hazard zou het voor mij zelfs een must zijn."

"De revalidatietijd voor spelers met gelijkaardige letsels die ik behandeld heb, varieerde tussen de twee en de vier weken. Maar is altijd afhankelijk van de locatie en de grootte van de scheur. In combinatie met de revalidatie na de ingreep aan de enkel kijk je aan tegen een volledig herstel binnen twee maanden. Ik zou daarbij opteren voor een snellere partiële integratie in de groepstrainingen, maar volledig wedstrijdfit leg ik de termijn op maximaal twee maanden. We zijn vandaag 16 maart, midden mei kan hij topfit de voorbereiding op het EK aanvatten om daar te schitteren met de Rode Duivels."