UPDATE: 'Laporta vindt dat toch nodige miljoenen en kan aan de slag bij Barça'

UPDATE: 'Laporta vindt dat toch nodige miljoenen en kan aan de slag bij Barça'

16-03-2021 14:30 Laatste update: 18:15
2

Joan Laporta komt volgens de Catalaanse krant El Periodico een gigantisch miljoenenbedrag tekort om terug te keren als voorzitter van FC Barcelona. De nieuw gekozen president van de club voldoet momenteel nog niet aan de financiële voorwaarden qua garantstelling en is haastig op zoek naar nieuwe investeerders.

Volgens El Periodico heeft het energiebedrijf Audax Renovables zich teruggetrokken, waardoor Laporta in één klap een investering van zeventig miljoen mist. De nieuw verkozen voorzitter van Barcelona moet een garantstelling van ruim 124 miljoen euro hebben om daadwerkelijk aan de slag te gaan in zijn nieuwe rol als voorzitter van Barcelona. Door het terugtrekken van Audax is Laporta met spoed op zoek naar nieuwe miljoenen, aangezien de deadline woensdagmiddag om 18.00 uur sluit.

Een nieuwe voorzitter van Barcelona moet namelijk garant staan voor 15% van het budget van de club, meldt de Catalaanse krant. Momenteel kan Laporta niet voldoen aan die eis, waardoor zijn uitverkiezing mogelijk in gevaar komt. Wanneer het Laporta niet lukt om voor morgenmiddag 18.00 uur de garantstelling rond te krijgen, hangt een nieuwe verkiezing in de lucht. Wanneer het Laporta wél lukt om te voldoen aan de eisen, wordt de nieuwe voorzitter morgenmiddag officieel aangekondigd middels een ceremonie waar om en nabij 350 mensen bij aanwezig zullen zijn.

Update: Laporta heeft zijn race tegen de klok gewonnen, melden diverse Spaanse media waaronder Diario SPORT. De winnaar van de presidentsverkiezingen is erin geslaagd om een bankgarantie te overleggen en kan alsnog terugkeren als voorzitter van FC Barcelona.