RSC Anderlecht stelt hevig teleur: 'Elke Clijsters scoort makkelijker een vent'

RSC Anderlecht stelt hevig teleur: 'Elke Clijsters scoort makkelijker een vent'

15-03-2021 07:14 Laatste update: 07:15
51

RSC Anderlecht kon zondag niet overtuigen en ging in de Croky Cup onderuit tegen KRC Genk. Geen bekerfinale dus en paars-wit is een nieuwe teleurstelling rijker. Een nieuwe teleurstelling in een al teleurstellend seizoen.

Ook tegen KRC Genk was het opnieuw niet overtuigend en was Anderlecht niet sterk genoeg om aanspraak te maken op een ticket voor de finale. In de Belgische kranten was de kritiek dan ook scherp op Anderlecht. De Brusselse ploeg wordt door Het Laatste Nieuws omschreven als een 'bankovervaller die de bank binnenstapt zonder wapen'. Vooral het gebrek aan efficiëntie voor doel is volgens het dagblad het grote probleem. 'Anderlecht is en blijft een kip zonder kop', klinkt het.

Diezelfde efficiëntieproblemen ziet ook Het Nieuwsblad. 'Elke Clijsters scoort makkelijker een vent in The bachelo­rette dan Anderlecht een doelpunt', schrijft het dagblad. 'Tegen RC Genk was paars-wit opnieuw zijn wisselvallige zelf. Als RSCA straks ook naast de top vier grijpt, is ­alles mislukt.'

Sudpresse keek dan weer meer naar de verdediging van de club. 'Anderlecht is logisch uitgeschakeld door Genk, ze betaalden de defensieve foutjes erg duur. De droom van voorzitter Wouter Vandenhaute zal niet voor dit jaar zijn', klonk het.

En volgens La Dernière Heure is Anderlecht dus ook weer een teleurstelling rijker. 'Het miste de belangrijkste afspraak van het seizoen. Erg zwak zowel voorin als achterin, is Sporting er nooit in geslaagd om Genk te verontrusten', gaf de Waalse krant aan.