Lukunku (44) waarschuwt Standard: Neen, dat zou verkeerd zijn

Lukunku (44) waarschuwt Standard: "Neen, dat zou verkeerd zijn"

11-03-2021 11:30 Laatste update: 11:55
2

Standard heeft een bekerzege nodig om dit seizoen te redden. Play-Off 1 lijkt definitief weg voor de Luikenaars, al klinkt ex-speler Ali Lukunku wel nog optimistisch.

"Op papier hebben ze één van de beste kernen in de competitie. Maar ze hebben geen speler die het spel versnelt en de laatste pass kan geven, zoals bijvoorbeeld een Ruud Vormer. Met Mbaye Leye zijn ze goed begonnen, maar sinds een paar weken is het weer moeilijk. Je moet dat echter relativeren. Sinds januari heb ik veel positieve dingen gezien. Denk maar aan de match tegen Club Brugge, waar alle spelers wel op niveau waren."

Leiders binnen het team kunnen een verschil maken. "Ze hebben er één of twee nodig, inderdaad. Maar iedere speler moet in staat zijn om zichzelf in vraag te stellen. Ik vraag me af of iedereen wel tevreden is binnen de kleedkamer. Maar als ik die match tegen Club zie, dan denk ik dat het DNA van Standard nog altijd aanwezig is."

Eén ding is zeker: Eupen moet sowieso uitgeschakeld worden in de Croky Cup. "Ik hoop het alvast, ook al is Eupen een team dat goed voetbal speelt en niets te verliezen heeft. Een bekerzege kan de meubelen redden en kan het team een nieuw elan geven voor volgend seizoen. Maar op korte termijn kan de finale halen ook al een impuls geven in de competitie. Ik ben overtuigd dat alles nog mogelijk is en dat het verkeerd zou zijn om alleen voor de beker te gaan."