'Sporting Charleroi aan de haal met ex-werknemer van Standard'

'Sporting Charleroi aan de haal met ex-werknemer van Standard'

09-03-2021 23:21
1

Sporting Charleroi is de afgelopen jaren een vaste waarde aan de (sub)top van het klassement. Dit seizoen waren ze uitstekend gestart maar kennen nu duidelijk een mindere periode. Mehdi Bayat wil graag een echte topclub maken van Sporting Charleroi. Daarvoor hebben ze wel nog heel wat werk op de plank, en daar willen ze iets aan doen. Onder meer de jeugdopleiding krijgt een nieuwee directeur.

Charleroi rekent op een oude bekende van Standard om de jeugdopleiding te maximaliseren en te professionaliseren. Sport/Voetbal Magazine weet namelijk dat ze Christophe Dessy aangesteld hebben als technisch directeur van de jeugdopleiding. Dessy was in het verleden al twee keer hoofd van de Académie van Standard, van 2004 tot 2007 en van 2012 tot 2016. In die eerste periode hielp hij spelers als Witsel en Fellaini doorstromen naar de A-kern, maar vijf jaar geleden werd hij in Luik weggejaagd nadat hij er niet in slaagde om goudhaantjes als Zinho Vanheusden, Thibaud Verlinden en Adrien Bongiovanni bij de club te houden.

De voorbije jaren was Dessy actief in de opleiding van verschillende buitenlandse clubs. Nadat hij in het verleden al eens passeerde bij AS Nancy werkte hij nu voor EA Guingamp, Etoile du Sahel en Olympique Lyon. Bij die laatste club vertrok hij in 2020 omwille van het uitbreken van de pandemie.