UPDATE: Anderlecht-fans kennen straf na graffiti op Jan Breydel

UPDATE: Anderlecht-fans kennen straf na graffiti op Jan Breydel

09-03-2021 19:17 Laatste update: 13-04-2021 15:25
59

Twee supporters van RSC Anderlecht hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor het aanbrengen van graffiti. Dit deden ze zowel op het Jan Breydelstadion als op het Brugse politiekantoor. Ze riskeren een werkstraf en een jaar stadionverbod. Dat meldt Het Nieuwsblad

De feiten dateren van 28 april 2019. Die dag ontdekte de conciërge van het Jan Breydelstadion het vandalisme. Zo stond er onder andere ‘We are RSCA’ en ‘Puta FCB’ te lezen. Later die bewuste dag werd trouwens de topper tussen Club Brugge en Anderlecht gespeeld. Club Brugge liet de opschriften dan ook meteen verwijderen.

Via camera’s met nummerplaatherkenning zijn speurders twee verdachten op het spoor gekomen. Het gaat om een 20-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Meise. Ze hebben allebei bekend. In het totaal brachten ze zo’n 24 ‘tags’ aan op het stadion en het politiekantoor. De procureur vorderde voor beide beklaagden een werkstraf en een gerechtelijk stadionverbod van een jaar.

De twee Anderlechtsupporters verklaarden dat ze zich lieten meeslepen in hun haat tegenover Club Brugge. Volgens de advocaat van de jonge vrouw gaat het over een jeugdzonde. Ze zou sindsdien zelfs niet meer geïnteresseerd zijn in voetbal. De verdediging vroeg om opschorting van straf uit te spreken. De rechter zal op 13 april uitspraak doen.  

Update: De 23-jarige Anderlecht-supporter is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor het aanbrengen van graffiti op het stadion van Club Brugge en op een Brugs politiekantoor. De medeplichtige vrouw kreeg opschorting van straf. Haar advocaat omschreef de feiten als een jeugdzonde. De procureur vorderde voor beide beklaagden naast een werkstraf ook een gerechterlijk stadionverbod voor een jaar.