Ouderdomsdekens krijgen lof: “18 of 38 jaar, rendement is hetgeen wat telt”

Ouderdomsdekens krijgen lof: “18 of 38 jaar, rendement is hetgeen wat telt”

Gepubliceerd: dinsdag 9 maart 2021 om 07:46di 09-03-2021 om 07:46

Dieumerci Mbokani (35) maakte zijn wederoptreden bij Antwerp en was meteen sterk en ook Igor De Camargo (37) en Steven Defour (32) zijn nog van waarde bij KV Mechelen. De ouderdomsdekens krijgen lof.

“Hun ervaring koop je niet zomaar in de betere dagbladhandel”, zegt voormalig speler van Antwerp én KV Mechelen Alex Czerniatynski. “Mbokani zoog onmiddellijk weer twee verdedigers naar zich toe. Voor ploegmaats is het een godsgeschenk om zo iemand­ in de punt te hebben staan.”

“Hetzelfde geldt voor De Camargo, terwijl Defour zijn team in Anderlecht door de moeilijke momenten sleurde”, vervolgt Czerniatynski. “Hij voelde perfect aan wanneer hij het spel moest versnellen of vertragen. Zij hebben er alle drie een carrière in het buitenland op zitten, en dat zie je op het veld.”

“Je moet wat geluk hebben dat je gespaard blijft van blessures. Dat is bij De Camargo en Mbokani meer gelukt dan bij Defour. Je goed laten verzorgen doet ook veel. Als profvoetballer, die veel tijd heeft, moet je daar optimaal van profiteren. Af en toe een goeie massage, en wat relaxen in de jacuzzi, en je kan er weer tegen. Zelfs in mijn periode hadden we al een saunacabine bij Antwerp. Dat was voor die tijd grote luxe.” (lacht)

Volgens Czerniatynski is leeftijd niet van belang. “Elke keer ik voor mijn contract ging onderhandelen, kreeg ik hetzelfde te horen: Alex, je bent geen 18 meer hè. Dan antwoordde ik: Maar ik heb wel twintig doelpunten gemaakt. Of je nu 18 of 38 bent, rendement is wat telt. Met De Camargo, Mbokani en Defour weet je wat je in handen hebt. Met een onbekende nieuwkomer niet.”

“Veel zal natuurlijk van hun toekomstplannen afhangen. Als ze elders een laatste financiële slag kunnen slaan, is vertrekken misschien een betere optie. Maar in het andere geval zou ik hen een jaar langer vastleggen. Bovendien liggen ze alle drie ontzettend goed in de markt bij de fans”, citeert Het Laatste Nieuws.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Vind jij dit ook?

Ja
88%
Nee
12%
(86 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws