Everton mazzelt in blessuretijd met VAR en nadert de Champions League

04-03-2021 20:56

Everton ligt op koers voor Champions League-voetbal. The Toffees boekten donderdagavond een benauwde overwinning tegen laagvlieger West Bromwich Albion en hebben de vierde plek van West Ham United overgenomen.

West Bromwich Albion-Everton 0-1
De ploeg van Carlo Ancelotti had het niet makkelijk met de nummer voorlaatst, maar wist na een uur spelen alsnog de ban te breken. De net ingevallen Gylfi Sigurdsson bracht een aanvankelijk afgeslagen corner opnieuw in en Richarlison kopte raak: 0-1. Na die treffer gebeurde er niet veel meer op The Hawthorns, al had Everton nog mazzel in de blessuretijd: Mbaye Diagne passeerde Jordan Pickford, maar de VAR zag dat hij met één voet buitenspel stond.

Nummer zes Chelsea en nummer zeven Liverpool spelen later op de donderdagavond nog tegen elkaar en kunnen langszij komen. Everton heeft dan echter nog steeds één wedstrijd tegoed. The Toffees hebben twaalf wedstrijden om het miljardenbal te halen.

Fulham-Tottenham Hotspur 0-1
Tottenham Hotspur heeft ondertussen zijn achtste plek verstevigd, dankzij een fortuinlijke zege op stadgenoot Fulham. Dele Alli schoot vroeg in de wedstrijd – via Fulham-verdediger Tosin Adarabioyo – de enige treffer van de avond binnen. Josh Maja leek in de tweede helft voor de gelijkmaker te zorgen, maar de VAR had hands van ploeggenoot Mario Lemina gezien en keurde de goal af.