Of ik zou terugkeren naar Anderlecht? Neen, mijn tijd is voorbij

"Of ik zou terugkeren naar Anderlecht? Neen, mijn tijd is voorbij"

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 11:15do 04-03-2021 om 11:15

Laatste update: donderdag 4 maart 2021 om 11:31do 04-03-2021 om 11:31

Anderlecht nam woensdag maar nipt de maat van Cercle Brugge in de Croky Cup (1-0). Ex-speler Georges Grün was te gast bij RTL Sport en had het onder meer over het gebrek aan ervaring in het elftal. 

"Wat mij stoort bij Anderlecht, is dat Kompany vaak spelers wisselt en niet genoeg ervaren spelers zet in die ploeg. Ervaring is heel belangrijk op het terrein. Spelers zoals Adrien Trebel, bijvoorbeeld, worden te weinig gebruikt. Zo'n speler zou heel wat sereniteit kunnen toevoegen aan het elftal. 

Anderlecht probeert het nu met jeugd, maar volgens Grün brengt dat geen staviliteit. "Ze willen spelers uit de jeugdopleiding, die dan moeten verkocht worden voor heel veel geld. Als dat te snel gebeurt, kan het publiek niet wennen aan een vaste ploeg. Het is moeilijk voor een supporter om zich daaraan aan te passen."

Grün weet echter dat Kompany nooit ter discussie zal staan. "Is Kompany onaantastbaar? Natuurlijk! Kompany wordt altijd gevolgd omdat hij een icoon is van het Belgische voetbal, ze spelen die kaart ten volle uit. Als je zo'n project opzet, dan kun je ook wel wat nadelen verwachten."

Zelf heeft Grün alvast geen zin om een rol te vervullen bij Anderlecht. "Nee, mijn tijd is voorbij. Het zou me ergens wel plezier doen, maar mijn rol is afgelopen. Ik hoor bij het verleden van Anderlecht. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws