Van den Brom duidelijk bij KRC Genk: Hij zit niet in beste periode

Van den Brom duidelijk bij KRC Genk: "Hij zit niet in beste periode"

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 11:30do 04-03-2021 om 11:30

KRC Genk speelt donderdagavond in de Croky Cup tegen KV Mechelen. De vraag is natuurlijk of Theo Bongonda deze keer wél mag starten. John van den Brom laat nog niet in zijn kaarten kijken. 

Tegen Sporting Charleroi zat Bongonda plots op de bank. "Ik ben blij met de reactie van Bongonda", vertelt Van den Brom bij Het Belang Van Limburg. "Natuurlijk was hij ontgoocheld, maar hij ging er vol voor tijdens zijn invalbeurt. Theo weet ook dat hij niet in zijn beste periode zat."

Bongonda blonk ook niet uit in verdedigend werk. "Voor hem geldt wat voor iedereen geldt: aan elke positie hangen bepaalde opdrachten en verantwoordelijkheden vast. Anderzijds mag je een speler als Bongonda niet in een te strak keurslijf dwingen, want dan verliest hij zijn kwaliteiten. En dat is uit het niets een wereldactie maken en wedstrijden beslissen."

Van den Brom moet nu dus een moeilijke beslissing nemen. "Het gaat er dus om het juiste evenwicht en vooral de goede vorm te vinden. Dat was ook zo met onder meer Lucumi en Cuesta."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Bongonda starten tegen KV Mechelen?

Ja
28%
Nee
72%
(172 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws