Het is niet zo dat Club nu voor langere periode sportief onaantastbaar zal zijn

"Het is niet zo dat Club nu voor langere periode sportief onaantastbaar zal zijn"

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 15:31wo 03-03-2021 om 15:31

Club Brugge trekt de beurs op. Daarmee wil Blauw-Zwart het eigen vermogen wat verder opkrikken, al draait het ook om het nodige prestige. Peter Vandenbempt ziet in die zet vooral een bevestiging van wat hij al wist: Club is op dit moment de grootste voetbalclub van het land.

"Ik denk dat op de korte termijn de gevolgen op sportief vlak niet zo groot zullen zijn", werpt Vandenbempt zijn licht op de situatie bij Sporza. "Dat kan je ook afleiden van voorbeelden uit het buitenland: Manchester United is opnieuw naar de beurs gegaan, Lyon ook. Het is niet dat die daar een grote sportieve voorsprong hebben uitgehaald."

"Juventus is dan weer wel negen keer na elkaar landskampioen geweest, maar dat heeft niet noodzakelijk te maken met de beursgang. Het sportieve succes van Club Brugge is gebaseerd op een uitstekende scouting, de doorverkoop met grote meerwaarde van een aantal spelers en een uitstekende commerciële exploitatie van het merk Club Brugge", somt de journalist op.

"De beursgang zal het merk Club Brugge wel versterken, denk ik, maar ik denk niet dat je nu kan zeggen dat ze definitief voor een langere periode sportief onaantastbaar zullen zijn. Een ander aspect is de bouw van het nieuwe stadion, dat kan dat wel teweegbrengen. Als de inkomsten die daar gegenereerd worden, exponentieel veel groter zijn, is dat wel een bepalende factor in de nog sterkere koppositie van Club Brugge. Eerder dan een beursgang", luidt zijn analyse.

Nummer één!
Vooral het nagelnieuwe stadion kan een stap voorwaarts betekenen. "Dat is in het verleden al gebleken. Kijk bijvoorbeeld naar AA Gent. Een nieuw stadion, in binnen- of buitenland, genereert enorm veel commerciële mogelijkheden en veel meer inkomsten. En voetbal is een bedrijfstak, dat betekent dat als je meer geld hebt, je meer kan doen. Club Brugge kan dan betere spelers halen, kan Vanaken langer aan zich binden, kan Mignolet halen. Om die voorbeelden maar te geven", aldus Vandenbempt.

"Club Brugge heeft Ajax altijd bekeken als gidsclub", vergelijkt hij. "En ik denk dat Club Brugge op alle mogelijke vlakken de nummer 1 is van het land. Niet alleen op het veld, sportief, maar ook ernaast. Club heeft alles van een topclub: een uitstekende commerciële werking, uitstekend gebruik van sociale media, sterke band met supporters die voortdurend wordt aangehaald én natuurlijk - de core business - een uitstekend sportief beleid. In rekrutering en doorverkoop, maar ook een evenwichtige samenstelling van de kern en goeie trainerskeuze."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe vaak wordt Club de komende vijf jaar kampioen?

Nul
3%
Eén
5%
Twee
14%
Drie
35%
Vier
20%
Vijf
23%
(185 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws