OHL leert jonge verdediger Patris kennen: Da's inderdaad één van mijn troeven

OHL leert jonge verdediger Patris kennen: "Da's inderdaad één van mijn troeven"

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 14:32wo 03-03-2021 om 14:32

Oud-Heverlee Leuven nam maandagavond de maat van Royal Antwerp FC: 2-0. Door die zege doet de promovendus nog volop mee voor de Play-Off-1-tickets. Voor de jonge Louis Patris werd het pas helemaal een match om nooit te vergeten. Hij maakte zijn debuut voor de Leuvenaars en deed dat dus meteen in stijl.

De negentienjarige Patris, geboren in Namen, kreeg van Marc Brys te horen dat hij mocht starten. Dat zorgde in eerste instantie voor wat stress. "Da’s logisch, denk ik. Het waren toch mijn eerste minuten bij de grote jongens. En dan nog meteen in de basis tegen een sterk team als Antwerp", glundert Patris nog na. "Gelukkig kon ik rekenen op de steun van het hele team en de technische staf. Zij stonden me met raad en daad bij. Ik voelde dat iedereen in mij geloofde en dat gaf me het nodige vertrouwen."

"Het helpt uiteraard als de jongens naast en voor jou sterk beginnen", steekt de youngster niet graag te veel pluimen op de eigen hoed. "Tijdens de wedstrijd verdween de stress geleidelijk aan en ruimde die plaats voor een gevoel van tevredenheid over mijn prestatie. Dit is toch een heel erg belangrijk moment voor elke voetballer. Voor die eerste speelminuten heb ik al die jaren zo hard gewerkt. Er lag veel ruimte en zo kon ik regelmatig mee oprukken naar voor, als een soort van vrije man. Op die manier creëerden we telkens een overtal en bleven we achterin toch nog één-op-één voetballen."

Razendsnel
Wat meteen opviel: Patris is gezegend met een goed stel spurtersbenen. "Da’s inderdaad één van mijn troeven", klinkt het. "Met mijn snelheid heb ik Antwerp toch één keer in de problemen kunnen brengen en dat leverde een hoekschop op. De coach vroeg me vooraf om bevrijd te spelen en mijn eigen keuzes te maken. Hij benadrukte dat ik mezelf zeker geen druk mocht opleggen en vooral goed moest luisteren naar de ervaren jongens rond mij. Dat heb ik gedaan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoeveel op tien geef jij Patris voor zijn debuutmatch?

Tien
11%
Negen
21%
Acht
21%
Zeven
39%
Zes
4%
Vijf
0%
Vier
0%
Drie
0%
Twee
4%
Eén
0%
Nul
0%
(28 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws