'Barcelona krijgt bod op verdediger binnen: beslissing van Koeman moet wachten'

'Barcelona krijgt bod op verdediger binnen: beslissing van Koeman moet wachten'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 13:01wo 03-03-2021 om 13:01

Oscar Mingueza, de centrale verdediger die dit seizoen onder trainer Ronald Koeman is doorgebroken bij FC Barcelona, staat in de belangstelling van Real Betis. De club uit Sevilla zoekt nog naar een goedkope rechtsbenige verdediger en is in Catalonië uitgekomen.

Vooral het feit dat Mingueza na dit seizoen uit zijn contract loopt, spreekt volgens El Mundo Deportivo tot de verbeelding bij Betis. Ze zouden hem dus gratis op kunnen halen, maar Barcelona heeft wel nog een optie om de verbintenis met de verdediger voor twee jaar te verlengen. Of dat gaat gebeuren is nog geen uitgemaakte zaak: Koeman zou niet overtuigd zijn van de meerwaarde van Mingueza, die bij Barcelona werd opgeleid.

Betis is wél overtuigd en vindt dat de 25 wedstrijden die de rechtsbenige stopper dit seizoen speelde, bewijzen dat hij de juiste man voor de klus in Estadio Benito Villamarin is. Barcelona en Koeman zullen over een strategie moeten nadenken en overwegen, zo schrijft MD, om de optie op Mingueza toch te lichten en hem vervolgens te verhuren. Dan kan er in de toekomst wellicht nog geld aan hem verdiend worden.

Een definitief besluit zal echter pas gemaakt worden wanneer de nieuwe president van Barcelona bekend is. Op 7 maart mogen de socios van de Catalaanse club beslissen wie de komende jaren aan het hoofd van hun club staat.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws