Breaking news

Play-Off 1 blijft razend spannend: Anderlecht deed reuzezaak, Antwerp knijpt ze

Cuesta blikt terug op moeilijke periode bij KRC Genk: “Veel over nagedacht”

Cuesta blikt terug op moeilijke periode bij KRC Genk: “Veel over nagedacht”

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 11:11wo 03-03-2021 om 11:11

Carlos Cuesta kende een mindere periode bij KRC Genk. De verdediger pakte twee rode vlak achter elkaar en vervolgens veroorzaakte hij ook twee strafschopfouten. Inmiddels is Cuesta weer een zekerheidje achterin.

Tegenover Het Belang van Limburg spreekt Cuesta over die moeilijke periode. “Ik heb een heel bewogen, maar ook leerrijke tijd achter de rug. Het is cruciaal om sterker uit zo'n periode te komen. Dat kan alleen door je fouten te erkennen. Die twee rode kaarten in vier dagen in Moeskroen en zeker tegen AA Gent waren misschien ongelukkig.”

Cuesta voelde zich verantwoordelijk tegenover de ploegmakkers bij KRC Genk. “Anderzijds had ik ze misschien kunnen voorkomen. Daar heb ik veel over nagedacht en gediscussieerd. Want ik voel me verantwoordelijk ten opzichte van mijn ploegmaats, die twee keer het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien verder moesten.”

Tegen KV Oostende werd Cuesta vervolgens vroegtijdig vervangen. “Met die vervanging had ik geen probleem, ik begreep dat de trainer me wou behoeden voor een nieuwe rode kaart. Ik stapte misnoegd van het veld omdat ik kwaad was op mezelf. Ik maak normaal niet veel overtredingen, nu waren het er twee in de grote rechthoek.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws