Martinez: Jonge talenten ervaring te laten opdoen in de schaduw van de anciens

Martinez: "Jonge talenten ervaring te laten opdoen in de schaduw van de anciens"

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 21:50ma 01-03-2021 om 21:50

Binnen 100 dagen gaat het EK 2020 van start en daarom gaf Roberto Martinez in de RTBF-talkshow ‘Completement Foot’ wat inkijk in zijn eventuele selectie met onder meer Pascal Struijk en Marouane Fellaini.

Roberto Martinez en de Rode Duivels staan binnen 100 dagen voor misschien wel één van de belangrijkste toernooien in de geschiedenis van België. Eindelijk oogsten met 'de gouden generatie'? Dat is waar elke Belg naar snakt, maar Roberto Martinez kampt met elke problemen in zijn elftal. Het uitvallen van Axel Witsel en de blessuregevoeligheid van Eden Hazard spelen de Rode Duivels niet in de kaart. Ook achterin is Martinez er nog niet uit en verruimt hij zijn blik. "Ik hou van de stijl van Pascal Struijk en van wie hij is”, herhaalde Martinez bij het RTBF-programma. "Bovendien heeft hij als linksvoetige centrale verdediger een uniek profiel. Met Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen hebben we voor die positie het kruim van de wereld maar het zijn beide dertigers. Het moet zaak zijn om jonge talenten ervaring te laten opdoen in de schaduw van de anciens. Beter zo dan straks te panikeren wanneer er zich plots een probleem stelt als twee ervaren spelers uitvallen", liet de bondscoach weten. 

Ook de afwezigheid van Axel Witsel roept om oplossingen bij Martinez. Eén van de mogelijke oplossingen is de terugkeer van Marouane Fellaini. "We volgen hem week per week", aldus de bondscoach. "Hij heeft sinds de bekerfinale in China, eind december van vorig jaar, niet meer gespeeld. Dat wil niet zeggen dat we hem uit het oog zijn verloren. Marouane is iemand die op een toernooi de ploeg heel veel kan bijbrengen. Maar momenteel zijn we nog altijd maar in de fase van het verzamelen van informatie. Beslissingen zijn er nog niet genomen", aldus de Roberto Martinez.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws