Oekraïense pers kijkt naar Brugse vorm, mevrouw Vormer en aanvallende problemen

Oekraïense pers kijkt naar Brugse vorm, mevrouw Vormer en aanvallende problemen

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 12:50do 25-02-2021 om 12:50

Laatste update: donderdag 25 februari 2021 om 18:29do 25-02-2021 om 18:29

Aan de vooravond van het Europese tweeluik tussen Club Brugge en Dynamo Kiev was de stemming best optimistisch in de Oekraïense pers. Eén gelijkspel en een bedroevende prestatie later is de stemming echter omgeslagen. De Oekraïense kranten ziet de kansen van Kiev somber in.

Zo ziet Football.ua dat Kiev aanvallende problemen heeft, en laat dat nu net zijn wat Kiev zal moeten doen in ons land. ‘De heenwedstrijd was niet de meest kwalitatieve match langs beide kanten. Door het doelpunt van Club zal Dynamo echter moeten scoren in België, daar knelt echter het schoentje. Wanneer Kiev moet scoren doen ze dat meestal niet. Daarbovenop lijken de Belgen perfect te weten hoe de sterktes van Dynamo te neutraliseren’, aldus de voetbalwebsite.

Een zelfde pessimistische boodschap in Sport.ua. ‘Er is nog steeds geen lijn te trekken in het spel van Dynamo Kiev. De spelformaties en tactiek ogen vaak vreemd. Zo kort bij een Europese wedstrijd is dat best alarmerend. We moeten echter ook toegeven, Club Brugge kent ook problemen. Al zijn die van een andere orde, de club kampt met meerdere coronagevallen. Toch begint de Belgische club met vertrouwen aan deze wedstrijd.’

Bij Fakty onderstrepen ze nog eens de uitstekende vorm van Club Brugge. ‘Club mag dan wel door het coronavirus worden getroffen, in de competitiematch tegen OH Leuven was daar niets van te merken. De Belgische club wist ondertussen al 11 wedstrijden op rij te winnen’, pent de website neer.

Ten slotte vestigt Segodnya zijn aandacht op het extrasportieve. Het nieuwsmedium schets een portret van Roos America, partner van Ruud Vormer. ‘Kapitein Ruud Vormer zal zijn troepen moeten leiden tegen Dynamo Kiev. De vrouw van de voetballer is echter niet minder beroemd dan haar wederhelft en werkt als arts in een Belgische kliniek’, waarna het portret wordt aangevuld met enkele foto’s en quotes.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zal Club nog weten door te stoten?

Ja
76%
Nee
24%
(786 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws