Kompany duidelijk bij Anderlecht: Met winst op maandag koop je niets

Kompany duidelijk bij Anderlecht: "Met winst op maandag koop je niets"

19-02-2021 13:45
11

Anderlecht speelt zondag thuis tegen KV Kortrijk. Paars-wit maakte deze week gehakt van OH Leuven in een oefenwedstrijd, maar Vincent Kompany beseft dat het stilaan money time is. 

"De reactie van mijn spelers na Cercle was exact wat ik verwachtte", vertelt Kompany op zijn persconferentie. "De spelers komen er bij mij niet mee weg aan een lagere intensiteit. Daar leg ik heel erg de nadruk op."

Maandag werd OHL geklopt met 1-5. "Dat verbaasde mij niet. Ik heb altijd gezegd dat het verschil tussen de basisploeg en de reserven klein is bij ons. We hebben geen vedetten. Die wedstrijd tegen OHL was een goeie start van de week, een mooie motivator, maar ook niet meer dan dat. We moeten het ook op zondag brengen, want met overwinningen op maandag koop je niks. Ik verwacht een reactie op het veld tegen Kortrijk."

Anderlecht moet nu een reeks neerzetten om Play-Off 1 te halen. "Klopt, maar dat zeg ik al twee maanden. Ik geloof elke keer dat het vanaf nu beter zal gaan. Als er iemand is die tot het einde van de rit blijft geloven in Play-Off 1, ben ik het wel. Vorige week zaten we hier nog te praten over de trein die vertrokken was, nu zijn er plots weer een hoop vraagtekens, maar ik probeer daar niet te veel in mee te gaan."