Antwerp moet het zonder Mbokani en Zé rooien, wie neemt doelpuntenrol over?

Antwerp moet het zonder Mbokani en Zé rooien, wie neemt doelpuntenrol over?

18-02-2021 10:45
4

Royal Antwerp FC gaat donderdagavond op zoek naar nieuwe Europese glorie. Na een knappe groepsfase lootte The Great Old met Rangers FC een aantrekkelijke tegenstander in de zestiende finales. De vraag van tien miljoen voor Frank Vercauteren lijkt: wie gaat de doelpunten maken?

Gezien de overtuigende prestaties dit seizoen is Rangers favoriet voor het tweeluik, al zou Antwerp in een goede dag zeker iets moeten kunnen klaarspelen. Voorin knelt het schoentje echter behoorlijk. Topschutter Dieumerci Mbokani ligt al een tijdje in de lappenmand. De voorbije weken nam duivel-uit-een-doosje Didier Lamkel Zé zijn rol met verve over, maar ook hij is er donderdag niet bij. De Kameroener zit een Europese schorsing uit van tegen AZ.

Zo moet Antwerp liefst dertien seizoensstreffers missen: Mbokani stond op acht toen hij uitviel, Zé zat de voorbije weken aan vijf. Daarmee is hij veruit de beste Antwerpse schutter in het huidige kalenderjaar. Eigenlijk is de balans nog triester, want ook Dylan Batubinsika geraakte niet speelklaar voor het Europa-League-duel. De Fransman is weliswaar een verdediger, maar maakte er in 2021 ook al twee.

Meer dan ooit lijken de ogen zo gericht op Lior Refaelov. Met zeven competitiegoals is hij de meest doelgerichte die Vercauteren nog ter zijner beschikking heeft. Dat de Gouden Schoen het ook in de Europa League kan waarmaken, bewees hij voor Nieuwjaar nog met drie belangrijke rozen. Pieter Gerkens, Martin Hongla (allebei vier goals) en Abdoulaye Seck (drie) zijn de volgende in het rijtje, maar hen kan je bezwaarlijk goalgetters noemen.