‘Speciaal karakter ‘Lamkel Zé vergeleken met Balotelli: “Ik kan dat wel hebben”

‘Speciaal karakter ‘Lamkel Zé vergeleken met Balotelli: “Ik kan dat wel hebben”

17-02-2021 11:14
1

Didier Lamkel Zé is een geval apart, dat is niets nieuw. Het woelwater van Antwerp is veelbesproken, maar laat zijn voeten ook spreken op het veld. Ploegmakker Maxime Le Marchand vergelijkt LZ7 met Mario Balotelli.

Le Marchand speelde bij Nice onder meer samen met Balotelli. “Het was een topperiode. Ik werd meteen titularis en een jaar nadien stond ik in de voorronde van de Champions League en speelde ik Europa League”, zegt Le Marchand aan Het Nieuwsblad.

La Marchand speelde toen ook tegen Zulte Waregem, dat met 1-5 en 3-1 verloor. Weer speelde Le Marchand met de nodige toppers. “Sneijder. Dante (ex-Standard, nvdr.), van wie ik veel heb geleerd. En Balotelli natuurlijk. (glimlacht) Een héél bijzondere kerel, maar qua fratsen viel het bij ons echt goed mee.”

“Hij gedroeg zich ook niet als een ster, al wás hij dat wel. Hij werd abnormaal gemediatiseerd.” Lamkel Zé wordt vergeleken met Balotelli. “Haha, ja, ik snap de vergelijking. Ook Didier heeft een speciaal karakter, maar ik kan dat wel hebben. En net als Mario brengt hij de ploeg toch veel bij”, vindt Le Marchand.