Antwerp neemt het op tegen Rangers:  Ze hollen achter hun allerbeste vorm aan

Antwerp neemt het op tegen Rangers: "Ze hollen achter hun allerbeste vorm aan"

17-02-2021 09:00 Laatste update: 21:50
4

Antwerp zet komende donderdag zijn Europese avontuurt voort tegen het Schotse Rangers. De club van coach Steven Gerrard is nog steeds ongeslagen in eigen land en begint als favoriet aan het treffen. VoetbalPrimeur.be ging in Schotland te rade en schetst de context van de Europese confrontatie.

"De Rangers zullen zichzelf als favoriet beschouwen tegen Antwerp maar wel met weinig overschot. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd", vertelt Stewart Franklin, een Schotse journalist voor Gersnet, in een exclusief gesprek. "Het belooft een spannende wedstrijd te worden. De uitgoals zouden wel eens de doorslag kunnen geven."

Rangers is onder het zeggenschap van Liverpool-legende Gerrard aan een indrukwekkende reeks bezig in de Schotse competitie. De club verloor nog geen enkele keer en won maar liefst 25 van de 29 gespeelde wedstrijden. Toch moet Antwerp niet wanhopen, de allerbeste vorm is er namelijk al even niet meer.

"Ze zijn nog steeds ongeslagen maar ze spelen niet meer op het zelfde niveau als bij het begin van het seizoen. Sinds het begin van dit jaar speelden ze ook twee keer gelijk tegen teams waarvan ze moesten winnen. De overwinningen worden ook steeds nipter", vervolgt Franklin. "Het moet wel gezegd worden dat er in de aanval wat veranderingen waren door blessures en schorsingen. Ook de velden liggen er hier de laatste tijd vreselijk slecht bij dus dat kan wel het één en ander verklaren", maakt de Schot een kanttekening.

Of Rangers aankomende donderdag wél met de gebruikelijke aanval op de proppen komt valt overigens nog af te wachten.  "Morelos en Roofe stonden een tijdje aan de kant door een schorsing. Het is nog niet zeker hoe scherp zij staan en of Gerrard ze aan de aftrap zal brengen. Middenvelder Arfield is ook nog maar net terug uit blessure en is nog twijfelachtig voor de wedstrijd. De twijfelgevallen buiten beschouwing gelaten is de kern wel volledig fit", vertelt Franklin.

"Iedereen gaat er hier van uit dat Gerrard het sterkst mogelijke elftal aan de aftrap zal brengen tegen Antwerp. Het schema was de laatste weken ook niet al te zwaar dus er hoeft ook niet per se geroteerd te worden. De wedstrijd tegen Antwerp wordt een mooie uitdaging, maar het nodige zelfvertrouwen is wel aanwezig bij de club en de fans", besluit de journalist.