Ook Hazard kent Vanaken al goed: Hij kijkt vaak naar Club Brugge

Ook Hazard kent Vanaken al goed: "Hij kijkt vaak naar Club Brugge"

14-02-2021 15:30
9

Binnenkort staat het EK voor de deur en er wordt stilaan gespeculeerd wie Roberto Martinez zal meenemen. Hans Vanaken was er de voorbije selecties steeds bij, maar is zeker geen belangrijke pion onder Martinez. Neemt de bondscoach de tweevoudige Gouden Schoen ook mee?

"De bal ligt in mijn kamp", zegt Vanaken bij La Dernière Heure. "Ik moet op een hoog niveau blijven presteren bij Club Brugge om de bondscoach te overtuigen. Mijn ambitie is om naar het EK te gaan. Als dat pas als 24e speler is, dan accepteer ik dat ook."

Vanaken mag dan wel één van de beste spelers in de Belgische competitie zijn, maar een belangrijke pion bij de Rode Duivels is hij niet. "Deze generatie is zodanig sterk dat heel wat topspelers op de bank zitten", weet Vanaken.

"Dat ik zelfs met zulke topspelers mag trainen, is al een eer. Ik had er zelfs nooit van durven dromen, dus profiteer ik nu gewoon. De eerste keer dat ik in de kleedkamer aankwam, vroeg ik me af of de Rode Duivels me ook kenden. Ik wist niet dat Eden Hazard vaak naar Club Brugge keek", lacht Vanaken.