Charleroi brengt update na twijfels over afgelasting: 'Niet gevaarlijk'

Charleroi brengt update na twijfels over afgelasting: 'Niet gevaarlijk'

14-02-2021 13:27 Laatste update: 14:02
23

In de Belgische competitie blijft het winterweer voor problemen zorgen. KRC Genk, KV Oostende, Eupen en Waasland-Beveren zagen hun wedstrijd van zaterdag afgelast worden. Gebeurt nu hetzelfde voor Charleroi en Club Brugge?

Standard en Royal Antwerp FC konden zondagmiddag zonder problemen aantreden, maar datzelfde lot is Club Brugge en Charleroi mogelijk niet beschoren. Volgens Eleven Sports-commentator Will Downing zijn er twijfels of de partij tussen Club Brugge en Charleroi wel gespeeld kan worden.

Op zondag was het weer wel opnieuw wat beter, maar het is nog maar de vraag of dat ook genoeg was om het veld van Charleroi helemaal te ontdooien. Daarnaast krijgen we om 18u00 opnieuw vriestemperaturen én heeft men bij Charleroi geen veldverwarming.

Ook Mehdi Bayat bevestigde dat er twijfels zijn over de partij. "Het zeil werd verwijderd en er waren nog stroken op het veld die bevroren waren. De scheidsrechter moet nog ter plaatse komen, maar de wedstrijd is wel degelijk in gevaar", klonk het tegenover Het Laatste Nieuws.

Als de wedstrijd uiteindelijk wordt uitgesteld, zal dat nog voor grote problemen kunnen zorgen. KRC Genk, Waasland-Beveren, Eupen en KV Oostende zagen hun wedstrijd verplaatst worden naar woensdag, maar dat is onmogelijk voor Club Brugge. De Bruggelingen spelen donderdag namelijk in Oekraïne tegen Dynamo Kiev en zitten de komende weken met een meer dan overvolle kalender.

Update: Charleroi kwam inmiddels met een reactie via de officiële kanalen. Het lijkt er alvast op te wijzen dat we toch voetbal gaan zien in Charleroi. 'Bij de eerste inspectie werd vastgesteld dat het veld bevroren is, maar er niet gevaarlijk bij ligt. Om 16u00 volgt een tweede inspectie', klonk het.