Clement (Club Brugge) blikt al vooruit op duel in Kiev: Of dat verantwoord is?

Clement (Club Brugge) blikt al vooruit op duel in Kiev: "Of dat verantwoord is?"

12-02-2021 15:00
44

Komend weekend staat Club Brugge voor de altijd lastige verplaatsing naar Sporting Charleroi. Woensdagavond stapt Blauw-Zwart dan weer het vliegtuig op voor het Europa League-duel tegen FC Dinamo Kiev. Philippe Clement blikt alvast vooruit op de verre vlucht.

Niet-essentiële reizen zijn al even verboden, maar professionele verplaatsingen zoals deze van Club Brugge mogen wel. "Of dat verantwoord is? Niet het reizen op zich in je bubbel is een probleem. Op zich is dat niet gevaarlijker dan een busreis. En eens aangekomen blijf je toch in je hotel, afgescheiden van alles en iedereen", wordt Clement geciteerd door Het Laatste Nieuws.

"Ploegen die niet mogen spelen in Europa, dat heeft meer te maken met het feit dat ze die landen niet binnen mogen. In Engeland is de Britse variant heel uitgebreid verspreid bijvoorbeeld. Het weer in Kiev kan een belangrijkere rol spelen, maar wat dat betreft hebben ze ook hier hun best gedaan. Vanmorgen was het opnieuw Siberisch koud op training", besluit de Club Brugge-coach.