Faes blinkt uit in de Ligue 1: Zijn de Rode Duivels de volgende stap?

Faes blinkt uit in de Ligue 1: Zijn de Rode Duivels de volgende stap?

08-02-2021 13:40 Laatste update: 18:25
9

Afgelopen zomer ruilde Wout Faes KV Oostende in voor het Franse Stade Reims. In ons land is de 22-jarige verdediger wat uit beeld verdwenen na zijn overstap, de jongste weken doet Faes het echter uitstekend in de Ligue 1. VoetbalPrimeur.be gaat er dieper op in.

Al sinds zijn jeugd werd Faes een grote toekomst voorspeld, zo was de David Luiz-lookalike zowat bij elke jeugdselectie aanvoerder. Ondanks de grote verwachtingen bleef een doorbraak bij Anderlecht uit, na uitleenbeurten aan Heereveen en Excelsior wist KV Oostende de talentvolle verdediger te strikken. Aan de kust deed Faes het goed, het Franse Reims wist onze landgenoot uiteindelijk binnen te halen.

Bij zijn eerste weken in Frankrijk moest Faes duidelijk nog wennen aan het niveauverschil. Zo pakte hij op speeldag drie meteen een rode kaart waardoor hij de wedstrijd met PSG vanop de tribune moest aanschouwen. Ondanks het twijfelachtige begin bleven ze bij traditieclub Reims geloven in de kwaliteiten van onze landgenoot. Faes groeide en werd elke week sterker, tegen Strasbourg wist hij zijn eerste goal te maken.

Gelijktijdig met de groeiende vorm van Faes wist Reims ook op te rukken in het klassement. Inmiddels staat de club in de middenmoot geparkeerd. Europees voetbal lijkt wel niet meer haalbaar, de degradatiestress is echter afgewend. Inmiddels is Faes uitgegroeid tot een belangrijke steunpilaar in de defensie, in de laatste vier wedstrijden kreeg het zelfs maar één tegendoelpuntje te slikken.

Met de groeiende vorm en het grote potentieel waarover Faes beschikt wordt de vraag automatisch gesteld: Wat met de Rode Duivels? Bij de beloften was Faes telkens een vaste klant, bij de grote jongens moet Faes echter nog wachten op zijn eerste telefoontje. Enkele maanden geleden gaf Faes toe dat hij nog niet met Roberto Martinez had gesproken. Met de defensieve verjongingskuur in het achterhoofd zou het echter verbazen mocht Faes inmiddels niet van nabij worden gevolgd.