Lang (Club Brugge) haast altijd belangrijk, slechts één uitzondering in JPL

Lang (Club Brugge) haast altijd belangrijk, slechts één uitzondering in JPL

06-02-2021 22:03 Laatste update: 07-02-2021 17:45
18

Noa Lang maakt dit seizoen indruk bij Club Brugge. Zaterdag was hij opnieuw belangrijk voor Blauw-Zwart. Tegen Waasland-Beveren scoorde hij twee keer. De Waaslanders hoeven zich niet te schamen. De meeste JPL-clubs kregen dit seizoen al minstens één goal tegen waar Lang betrokken in was met een assist of doelpunt.

Pas in het begin van oktober haalt Club Brugge Lang naar ons land. Blauw-Zwart heeft dan al acht duels gespeeld, wat de statistieken van Lang nog indrukwekkender maakt. Lang debuteert in de Jupiler Pro League tegen Standard. Op Sclessin mag hij 45 minuten opdraven. Hij valt in voor Emmanuel Dennis. Lang scoort niet en geeft geen assist. Club Brugge blijft steken op een 1-1 gelijkspel. Ondertussen speelde Club Brugge haar terugmatch al tegen de Rouches. Daarin blinkt Lang uit. In de 3-1 zege geeft hij een assist en scoort hij.

Liever assist dan hattrick
Het vaakst bij een doelpunt betrokken is Lang tegen KAS Eupen. Tegen de ploeg uit de Oostkantons speelde hij nog maar één keer. In de 3-0 zege treft hij twee keer raak en laat hij ook David Okereke scoren. Hij kon toen ook voor zijn hattrick gaan, maar koos voor zijn ploegmaat. Op de eerste hattrick van Lang is het daardoor nog even wachten voor de Nederlander in de Jupiler Pro League.

In de Jupiler Pro League scoorde Lang verder tegen Oud-Heverlee Leuven, KV Mechelen, KV Kortrijk, STVV, Beerschot, Standard en Cercle Brugge. Naast zijn assists tegen Standard en Eupen deelde Lang ook uit tegen STVV, Royal Antwerp FC. Beerschot en KRC Genk (2).

Door het feit dat Lang pas sinds oktober in België actief is, speelde hij nog niet tegen alle eersteklassers. Zo kwam hij nog niet uit tegen RSC Anderlecht, Sporting Charleroi en Zulte Waregem. Tegen die clubs moet hij zijn rekening nog openen. De komende weken speelt Club Brugge nog tegen die teams.

Oostende zorgt voor unicum
Er is momenteel slechts één club waar Lang twee keer in de Jupiler Pro League tegen speelde, maar nog niet betrokken was bij een doelpunt. KV Oostende wist Lang in bedwang te houden. Punten leverde dat KVO trouwens niet op. Blauw-Zwart won met 1-3 en 2-1 van de kustploeg.

Tegen KAA Gent (0-1 nederlaag) speelde Lang slechts een halfuur. Tegen de Buffalo's kon hij nog niet scoren of een assist geven. Op 28 februari kan hij daar verandering in brengen in de Ghelamco Arena. Ook tegen Moeskroen moet Lang zijn rekening nog openen. Die kans krijgt hij op de slotspeeldag van de reguliere competitie.