Ploegmaats hadden me gezegd dat de wedstrijd op Moeskroen afgelast ging worden

"Ploegmaats hadden me gezegd dat de wedstrijd op Moeskroen afgelast ging worden"

06-02-2021 10:21
12

KRC Genk haalde Angelo Preciado deze wintermercato weg. Preciado heeft een heel opmerkelijk levensverhaal en dat ging niet zonder slag of stoot. Hij vertelt aan Het Belang van Limburg hoe hij een hoekschopvlag nam om zichzelf te verdedigen.

Preciado werd bekend toen hij met zijn club zich in de kijker liep in de Copa Libertadores voor U20. "Die beelden zal iedereen intussen wel gezien hebben, ze gingen de wereld rond. Ik werd na de halve finale tegen River Plate uit Uruguay belaagd door hun halve ploeg. Daarom heb ik de hoekschopvlag genomen om me te verdedigen. Niet als wapen, hoor. Ik heb niemand willen verwonden. Ik ben gewoon beginnen zwaaien om hen af te houden", vertelt de rechtsachter met een glimlach aan Het Belang van Limburg.

De overstap naar Europa was voor Preciado een serieuze verandering. "Ik heb nu zeven interlands achter mijn naam. Het motiveerde me ook om de stap naar Europa te zetten. Ik was zo gelukkig, toen ik het overal wit zag worden. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik sneeuw zag. Fantastisch", vertelt Preciado. "Heel tof, tot ze plots tegen ons zeiden dat we er ook in moesten voetballen. Mijn Colombiaanse ploegmaats hadden me nochtans verzekerd dat de match zou worden afgelast. Tot de trainer een uur voor de match de kleedkamer binnenstapte en zei dat er gespeeld moest worden. Dat maakte me wel nerveus, ik had geen idee hoe glad het zou zijn", verklaarde de Ecuadoraan.

Preciado vertelde ook over het grootste verschil met de Ecuadoraanse competitie: "Het gaat hier een stuk sneller. En het verbaast me hoeveel grote, sterke jongens hier rondlopen. Heel vaak Afrikanen, die heel atletisch zijn".

Zondag krijgt KRC Genk RSC Anderlecht op bezoek. Voor Preciado is dat ook een speciale match om een wel heel speciale reden. "Ik had Vincent Kompany al vaak in mijn ploeg staan, op FIFA speelde ik vaak met Manchester City. Ik ben erop gebrand om te tonen wat ik kan", liet Preciado nog weten.