Vanderhaeghe kiest voor 'project van Cercle Brugge': Dat charmeerde me

Vanderhaeghe kiest voor 'project van Cercle Brugge': "Dat charmeerde me"

04-02-2021 16:30
8

Yves Vanderhaeghe heeft niet lang moeten zoeken naar een nieuwe job en heeft kort na zijn ontslag bij KV Kortrijk een contract getekend bij Cercle Brugge. De Vereniging moet hij nu van degradatie zien te behoeden.

"Ik ben gecharmeerd door het project en de uitdaging om de jonge spelers beter te maken", legt Vanderhaeghe zijn keuze voor Cercle uit op zijn persconferentie. "Ik denk dat ik ook al wel bewezen heb dat ik dat kan. Ik wil in eerste instantie vooral veel geloof brengen. Ik geloof er echt in dat we het tot een goed einde kunnen brengen. Ik heb er enorm veel zin in."

Negen finales
Vanderhaeghe beseft ook dat het meteen van moeten is voor de Bruggelingen. "Er komen nog 9 finales aan en we willen zoveel mogelijk winnen. Als ik onze kern bekijk, geloof ik dat we meer punten kunnen pakken dan tot nu toe het geval was", klinkt het.

"De kwaliteit is zeker aanwezig om er iets goeds van te maken. Dat mag natuurlijk met goed voetbal, maar momenteel ligt de focus op resultaten halen", klinkt het.

Een goed resultaat werd alvast geboekt in de Beker van België. "Chapeau voor wat ze daar getoond hebben", gaat Vanderhaeghe verder. "De sfeer was vanochtend positief. Ik zag veel jongens glimlachen. Wie nu nog negatief is, die gaat eruit", kwam hij toch nog met een kleine waarschuwing.