Kompany na transferdeadline bij Anderlecht: We verliezen kwaliteit

Kompany na transferdeadline bij Anderlecht: "We verliezen kwaliteit"

02-02-2021 12:30
64

Bij Anderlecht was er nog beweging op de laatste transferdag, zij het dan wel aan de uitgang. Vincent Kompany betreurt het vertrek van spits Landry Dimata, maar ziet dat Anderlecht weinig keuze had. 

"De club heeft gedaan wat nodig is", aldus Vincent Kompany bij Het Nieuwsblad. "We hebben jongens laten gaan, maar we behielden een competitieve kern waarin nog veel concurrentie zit. Dat is belangrijk. Alles moet wel gezien worden in een grotere context. We zijn gebonden door bepaalde wetten waaraan we ons moeten houden. Die wetten helpen ons om te overleven."

Door het vertrek van Dimata is Anderlecht even van een toploon af. "Toch verliezen we met Landry kwaliteit en dat helpt ons niet echt op korte termijn. Maar goed, Dimata kwam uit een heel moeilijke periode op persoonlijk vlak na zijn blessure. Hij wilde spelen en kijken wat er nog uit dit seizoen te halen viel. Financieel is dat voor onze club ook het beste. We gaan niet klagen en oplossingen zoeken."

De vraag is wel of één van de uitgeleende spelers nog zal terugkeren. "Het zijn allemaal spelers met talent en potentieel, maar we gaan nu focussen op de jongens die nog hier zijn. De uitgeleende spelers gaan we monitoren en dan zien we wel."