Boskamp ziet Anderlecht en Kompany sukkelen: Het probleem is simpel

Boskamp ziet Anderlecht en Kompany sukkelen: "Het probleem is simpel"

01-02-2021 20:16
14

RSC Anderlecht slaagde er zondag niet in om voorbij KAA Gent te geraken en speelde met 0-0 gelijk. Inmiddels blijft het vechten voor een plekje in Play-Off 1. Johan Boskamp is alvast niet onder de indruk van de Brusselaars.

In een interview met Het Laatste Nieuws is hij duidelijk. "Hét probleem is simpelweg: te weinig kwaliteit. Anderlecht voetbalt op de eigen helft. Die achterste lijn moet vijftig meter hoger. Dán kun je beginnen voetballen", geeft hij aan.

Bij Anderlecht probeert men nu ook te kiezen voor de jeugd, maar dat pakte nog niet al te best uit. "Anderlecht heeft áltijd goede jeugd gehad, maar in het verleden hebben zij nooit de A-ploeg moeten dragen. Vandaag moeten zij de kar trekken. Dat gaat niet, ze missen ervaring en leiderschap", geeft Boskamp aan.

En ook Vincent Kompany gaat volgens hem niet helemaal vrijuit. "Ik vind dat Vincent van zijn jongens dingen vraagt die ze niet kunnen. Hij legt de lat te hoog. Hij wil het voetbal brengen van Manchester City, maar daar betalen ze 50 miljoen voor spelers om te kunnen uitvoeren wat Pep wil. Mij is altijd gezegd: ‘Een trainer moet zich schikken naar het spelersmateriaal’", aldus Boskamp.