Lambot (ex-Antwerp) ziet exotisch avontuur aflopen: Sta open voor alles

Lambot (ex-Antwerp) ziet exotisch avontuur aflopen: "Sta open voor alles"

Gepubliceerd: dinsdag 2 februari 2021 om 13:30di 02-02-2021 om 13:30

Laatste update: dinsdag 2 februari 2021 om 18:45di 02-02-2021 om 18:45

Eden Hazard en Kevin De Bruyne kent natuurlijk iedereen, maar ook minder bekende Belgen geven het beste van zichzelf in het buitenland. Zo is er ook Benjamin Lambot. De ex-speler van Antwerp en Cercle Brugge speelt momenteel in India. 

Lambot tekende dit seizoen voor NorthEast United. "Mijn makelaar raakte in contact met een Indische makelaar", vertelt hij aan VoetbalPrimeur.be. "We waren toen al in september en het contract was correct, dus heb ik de kans genomen. Ik had nooit gedacht om in India te spelen, maar nu ben ik tevreden met mijn keuze. Het is een goede competitie. Ik heb veel plezier tijdens de wedstrijden en alle teams zijn hier een beetje van hetzelfde niveau."

Heimwee
Het niveau van de competitie is zeker niet te onderschatten. "Elke club mag hier zeven buitenlandse spelers hebben, waarvan er vijf tegelijk mogen meedoen. Daardoor is de kwaliteit van de spelers redelijk hoog. De spelers uit India zelf beginnen later aan hun opleiding dan in Europa, maar er zijn hier veel snelle spelers met technisch vermogen."

Het leven in India is momenteel natuurlijk niet ideaal. "Door het coronavirus moeten we in het hotel blijven. We mogen alleen naar buiten gaan om te trainen en te spelen. Ik ben naar hier gekomen om profvoetballer te blijven, ik wil nog niet stoppen en mijn lichaam is nog fit. Maar ver weg zijn van mijn familie is moeilijk. Het is nu al vier en een halve maand, we zijn nog nooit zo lang van mekaar weg geweest."

Toekomst?
Lambot ziet zijn contract in maart aflopen. Nog een jaar in India is niet meteen een optie. "Nee, ik ben vrij. Ik wil wachten op aanbiedingen tot de eerste juni. Als ik dan nog geen contacten heb met een club, zal ik een beslissing moeten nemen", zinspeelt hij op een mogelijk einde van zijn carrière.

Lambot hoopt dat er nog een mooie aanbieding binnenkomt. "Ik ben open voor alles. Mijn tijd in Cyprus (bij Salamis, red.) was echt top, zowel qua voetbal als qua leven. Als ik daar kan terugkeren, dat zou echt mooi zijn. Maar ik heb het ook altijd eens willen proberen in Spanje of Portugal. Een ploeg uit België of Luxemburg zou echter ook al mooi zijn."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Benjamin Lambot (@benlambot)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws