Vanaken: Dan is de kans heel groot dat wij kampioen gaan spelen

Vanaken: "Dan is de kans heel groot dat wij kampioen gaan spelen"

31-01-2021 16:00 Laatste update: 16:01
5

Hans Vanaken vond zondag zijn topniveau terug bij Club Brugge. Hij pikte ook zijn doelpuntje mee tegen Standard (3-1). Ondanks de vroege achterstand heeft hij naar eigen zeggen nooit getwijfeld. 

"We vatten de match goed aan, alleen valt de eerste bal dan weer verkeerd", geeft hij aan bij Sporza. "Dan kom je weer achter, zoals wel vaker de laatste weken. De reactie daarna was gewoon heel goed. We zijn niet gaan twijfelen over onszelf, want we hadden al een paar ballen goed gerecupereerd met onze pressing. We voelden dat het erop en erover zou zijn. Ik had nooit het gevoel dat het nog fout zou kunnen lopen."

Zelf speelde Vanaken een uitstekende wedstrijd. "Als je vier weken niet gevoetbald hebt, wil je wedstrijden spelen om ritme op te doen. Vorige week kreeg ik 60 minuten, in de midweek 75 en nu 90. Dat voelt goed. Als je dan kunt scoren en een goede match spelen, dan geeft dat vertrouwen."

Club staat nu al veertien punten voor op KRC Genk. Is de kampioen gekend? "Dat wordt veel gezegd. Het verschil is nu veertien punten. Als we dat kunnen houden tot de Play-Offs, ziet het er goed uit. Daar moeten we niet over liegen, maar we moeten elke match dit laten zien. Dan is de kans heel groot dat we kampioen gaan spelen."