Antwerp draagt zelf ook schuld: Ze hebben het te ver laten komen met Lamkel Zé

Antwerp draagt zelf ook schuld: "Ze hebben het te ver laten komen met Lamkel Zé"

30-01-2021 12:30
12

Didier Lamkel Zé loodste Royal Antwerp FC vrijdagavond met twee treffers naar de zege tegen Waasland-Beveren: 3-2. Toch eist een deel van het supporterslegioen nog steeds dat het enfant terrible moet opkrassen. In het hoofd van Lamkel Zé ontstaat namelijk te vaak kortsluiting. Alasane Ndiaye weet hoe dat komt en wijst ook Antwerp met de vinger.

Ndiaye, een Senegalees, probeerde het begin deze eeuw te maken als profvoetballer in Europa, tot een zware blessure daar een kruis door zette. Daarop veranderde hij het geweer van schouder en mikte op een carrière als begeleider van Afrikaanse lotgenoten. Ndiaye is dan ook goed geplaatst om het geval-Zé in te schatte. "Bij Antwerp hebben ze het veel te ver laten komen. Als ze hem van in het begin hadden laten begeleiden door iemand met kennis van zaken, waren ze nooit in deze situatie gekomen", luidt zijn analyse in Gazet van Antwerpen.

"Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik ken veel verhalen zoals het zijne", gaat Ndiaye wat dieper in op de situatie. "Het is een wereldwijd fenomeen bij jonge voetballers. Ze hebben talent, hebben nog maar één doel en focussen zich alleen nog maar op voetbal. De school is een bijkomstigheid. Sommige spelers hebben daardoor weinig intellectuele bagage."

"Dat zie je trouwens ook bij veel Europese spelers. Maar als zo'n jongens dan nog eens plots in een ander continent gedropt worden, hebben ze continue begeleiding nodig. Ik kan inschatten wat er aan de hand is, onder welke druk hij staat. En ik weet hoe ik hem kan aanpakken. Als clubs iemand zoeken om spelers als Lamkel Zé bij te staan, wil ik hen daar graag bij helpen", solliciteert Ndiaye nog even langs de neus weg.