Pro League deelt zes coronasancties uit: 13.750 euro boete voor JPL-clubs

Pro League deelt zes coronasancties uit: 13.750 euro boete voor JPL-clubs

30-01-2021 07:14
7

De Pro League heeft op haar webstek meegedeeld dat het zes coronaboetes uitdeelt. In totaal wordt er 13.750 euro doorgestort aan Tele Onthaal en Télé-Accueil. KAA Gent en STVV worden het zwaarst gestraft.

Beide clubs krijgen een boete van 5.000 euro na het onderlinge 1-1 gelijkspel. Bij de gelijkmaker in de laatste minuut vergat KAA Gent de coronaprotocollen en ook bij STVV werd er geknuffeld na het doelpunt van Colidio. Yuma Suzuki spuugde echter ook richting Castro-Montes. Dat werd gemist door de ref en de VAR, maar de Pro League straft STVV er nu alsnog voor.

Verder werd er vijf keer een boete van 750 euro uitgedeeld voor individuele sancties. Bij de viering van Fashion Sakala (KV Oostende), Marko Kvasina (KV Oostende) en Ali Golizadeh (Charleroi) werden ook boetes uitgedeeld. Theo Bongonda (KRC Genk) en Daniel Sinani (Waasland-Beveren) droegen hun mondmasker niet.

'De opgelegde vergoedingen, €13.750 voor beide speeldagen, worden integraal doorgestort aan Tele Onthaal en Télé-Accueil. De Pro League vraagt de clubs, spelers en staff aan de vooravond van een nieuwe speeldag met aandrang om de maatregelen uit het protocol op te volgen', klinkt het.