Charleroi vecht zich naar gelijkspel tegen OHL, maar blijft achter met 1 op 18

Charleroi vecht zich naar gelijkspel tegen OHL, maar blijft achter met 1 op 18

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 22:50wo 27-01-2021 om 22:50

Sporting Charleroi blijft in de hoek waar de klappen vallen liggen. Het kreeg genoeg kansen op de overwinning tegen Oud-Heverlee Leuven, maar raakte niet voorbij de Leuvense verdediging en een sterke Rafael Romo. Het werd 1-1.

Charleroi begon meteen met hevige druk aan de partij en probeerde OHL meteen bij de keel te grijpen. De bezoekers werden naar achteren gedrukt en voor de OHL-verdedigers was het bibberen achterin. Profiteren kon Charleroi daar echter niet van.

Integendeel, het was een bijzonder efficiënt Leuven dat het openingsdoelpunt kon scoren. Balverlies van Ryota Morioka werd Charleroi fataal en ook nieuweling Ognjen Vranjes kon niet voorkomen dat Kamel Sowah de bezoekers op voorsprong bracht.

Charleroi vocht zich toch wat terug in de wedstrijd en wilde duidelijk geen 0 op 18 pakken. De verdediging van OHL stond echter pal en gaf de thuisploeg geen duimbreed toe. Bij rust stond het dan nog steeds 0-1.

Na de pauze was het even wachten op gevaar, maar Charleroi bleef wel zoeken naar die gelijkmaker. Via Jordan Botaka, Kaveh Rezaei en Shamar Nicholson kreeg het ook meerdere mogelijkheden. Doelman Romo kroonde zich echter tot de grote uitblinker en hield zijn ploeg meermaals recht.

Even later moest Romo zich dan toch omdraaien nadat Dessoleil met een knappe vrije trap de bal in doel wist te besluiten. Charleroi kreeg dan toch wat het al even verdiende en scoorde die gelijkmaker.

Charleroi ging voort op dat elan, maar dat deed ook Romo. De doelman deed er alles aan om die 1 op het scorebord te houden en slaagde ook in zijn opzet. Het bleef uiteindelijk 1-1, waardoor Charleroi dan toch zijn eerste punten pakt in zes wedstrijden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws