Leye blijft met de voetjes op de grond na 12op12: Mogen niet beginnen zweven

Leye blijft met de voetjes op de grond na 12op12: "Mogen niet beginnen zweven"

27-01-2021 18:35

Donderdagavond staat KV Oostende oog in oog met Standard de Liège. Beide ploegen zijn volop in de strijd voor een top 4 plaats. KV Oostende staat 6e op twee punten van Standard, dat na een 12 op 12 een grote sprong heeft gemaakt in het klassement. Mbaye Leye blijft nederig en gaat niet zweven.

Standard won afgelopen weekend met "-2 tegen Charleroi, dankzij deze overwinning klimt het naar de vierde stek in het klassement. Mbaye Leye verloor nog geen enkel punt sinds hij het overnam van zijn voorganger Philippe Montanier. Van euforie is er bij de trainer van Standard nog geen sprake. "Je moet altijd resetten en iedereen op nul zetten vanaf de dag na de wedstrijd. We mogen niet beginnen zweven : elke match is belangrijk voor Standard", liet de trainer weten op de persconferentie voor de wedstrijd tegen KV Oostende.

De wedstrijd van donderdagavond tegen KV Oostende zal een belangrijk duel worden in de strijd om een Play Off 1 plaats. Leye weet dat KV Oostende een moeilijk te bekampen ploeg is maar gaat toch uit vanuit eigen sterkte. "We hebben heel wat sleutelspelers en we zijn niet afhankelijk van één bepaalde speler bij Standard : iedereen kan vervangen worden en op de bank terechtkomen. Er is kwaliteit aanwezig", was Leye duidelijk.

Bij winst neemt Standard een kleine voorsprong op haar rechtstreekse concurrenten want Anderlecht liet dinsdag twee punten liggen op het veld van Moeskroen.