De Bilde over Lukaku vs Zlatan: “Knap dat hij zich nog onder controle had”

De Bilde over Lukaku vs Zlatan: “Knap dat hij zich nog onder controle had”

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 14:44wo 27-01-2021 om 14:44

De Milanese derby stond in het teken van Romelu Lukaku versus Zlatan Ibrahimovic. De Italiaanse kranten spraken van schande na het voorval tussen de twee kemphanen. Serie A-kenner Gilles De Bilde neemt het op voor Lukaku tegenover Het Laatste Nieuws.

“Maar door de moeder van Romelu erbij te betrekken, is Zlatan een stap te ver gegaan”, begint De Bilde. “Dat kon Lukaku niet laten passeren. Het is grotendeels zijn moeder (Adolphine, red.) die zoontje Romeo opvoedt, hij heeft daar een bijzonder sterke band mee. Sommige dingen zeg je niet op een veld en dat is daar een van.”

“Als je dat in acht neemt, vind ik dat Romelu zichzelf nog redelijk onder controle had”, gaat De Bilde verder. “Hij kon hem ook een kopstoot gegeven hebben of een slaande beweging gemaakt. Wat natuurlijk Zlatans bedoeling was. Maar Romelu heeft dat goed opgelost door niet over de grens te gaan. Misschien dat ze het tijdens de rust bijgelegd hebben.”

“Opvallend alvast hoe Lukaku zichzelf na de pauze meteen weer onder controle had. Het is natuurlijk ook niet de eerste keer dat Lukaku moet vechten tegen vooroordelen, of moet terugvechten tout cours. Ook dit zal hij dus makkelijk overleven. En uiteindelijk heeft het zich tégen Zlatan gekeerd. Niet Romelu, maar hij pakte daarna een tweede gele kaart. En Inter won.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft De Bilde hier gelijk?

Ja
77%
Nee
23%
(141 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws