Cercle Brugge wil tijd krijgen van Club Brugge: Wij zijn realistisch

Cercle Brugge wil tijd krijgen van Club Brugge: "Wij zijn realistisch"

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 11:44wo 27-01-2021 om 11:44

Het stadiondossier in Brugge blijft een heikel punt. Club Brugge wil al jaren verhuizen naar een nieuwe voetbaltempel, maar kwam al heel wat uitdagingen tegen. Cercle Brugge lijkt alweer één van de uitdagers te worden, maar dat spreekt men bij de Vereniging tegen.

Na een goed advies van de Raad van State heeft Club Brugge een nieuwe stap gezet in de bouw van een nieuwe tempel. Bij Cercle Brugge gaf men echter al snel aan dat men niet wilde vertrekken uit de Jan Breydel, tenzij de stad Brugge met een oplossing kwam. Burgemeester Dirk De fauw reageerde daarop bijzonder emotioneel.

Maar volgens voorzitter Vincent Goemaere wil Cercle Brugge wel degelijk vooruit met het dossier. "We moeten toch eerst zekerheid hebben over een definitieve locatie", zegt hij bij Het Laatste Nieuws. "Zolang dat voor Cercle niet vaststaat, zijn we vooral realistisch", geeft de voorzitter van Cercle aan.

Extra tijd
De Vereniging vraagt dan ook nog wat tijd. "We vragen aan Club Brugge en Bart Verhaeghe om op zijn minst nog zestig dagen te wachten met doorgaan met hun dossier. In die periode zal duidelijk worden of er nog protest aangetekend wordt tegen de Blankenbergse Steenweg. Eenmaal we zekerheid hebben, kunnen ook wij verder."

Goemaere geeft ook aan dat Cercle helemaal niet wil verhuizen van de Jan Breydelsite. "We hebben eigenlijk al zeven jaar een plan klaar om het huidige stadion te verbouwen en te verkleinen, in de veronderstelling dat Club naar de Blankenbergse Steenweg zou trekken. Nu liggen de kaarten anders. Wij willen vooral vermijden dat we met lege handen achterblijven", klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws