Anderlecht zet stappen: “Structureel evolueren we in de richting van Club Brugge”

Anderlecht zet stappen: “Structureel evolueren we in de richting van Club Brugge”

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 16:46di 26-01-2021 om 16:46

RSC Anderlecht is Vincent Kompany en vice versa. Toch zijn er een paar mensen die de T1 tegengas geven volgens Peter Verbeke. Ook praat de sportief directeur onder meer over de evolutie van paars-wit.

Anderlecht kan sportief uitgedaagd en gecorrigeerd worden. "Ik geloof dat ik met mijn analyses doordring bij Vincent. Er zijn twee mensen die Vincent écht kunnen uitdagen: Nicolas Frutos en, vooral, Craig Bellamy. Bellamy is zo vrank als maar kan zijn.”

“Hij durft Vincent gewoon te zeggen: 'Die wissel van jou was volledig fout.' In Anderlecht zijn voldoende mensen die genoeg van voetbal kennen om een juiste analyse te maken. Ik durf te stellen dat wij structureel in de richting evolueren van Club Brugge."

"Van Vincent bestaat een verkeerd beeld. Het leuke is net dat hij jou hélemaal meeneemt in het proces. Kompany is zeer zelfkritisch - hij analyseert elke training en elke wedstrijd met de insteek: 'Wat had ik beter kunnen doen?' Zijn uiteindelijke doel is: totale dominantie over het hele veld, offensief en defensief”, aldus Verbeke aan Het Laatste Nieuws.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws