De vrije val van Dennis: Van uitblinker tegen Real tot huurling bij FC Köln

De vrije val van Dennis: Van uitblinker tegen Real tot huurling bij FC Köln

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 13:58di 26-01-2021 om 13:58

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 23:28di 26-01-2021 om 23:28

In de zomer stond Emmanuel Dennis nog in de belangstelling van topclubs als Arsenal en Borussia Dortmund, enkele maanden later mag de aanvaller op huurbasis tegen de degradatie vechten met FC Köln. Van uitblinker in het mythische Bernabéu tot overbodig bij Club, hoe is het zover kunnen komen?

Al van bij zijn debuut gooide Dennis hoge ogen bij Club Brugge. Met vier doelpunten en een assist in zijn eerste vier competitiewedstrijden had Club Brugge met Dennis, die in 2017 overkwam van Zorya Lugansk, een nieuw goudhaantje te pakken. De Nigeriaanse aanvaller zou de goede vorm een seizoen lang aanhouden en sloot de jaargang uiteindelijk af met twaalf doelpunten en vijf assists. Het leverde Club de titel en een bijhorend Champions league ticket op.

Wanneer het seizoen nadien Dennis ook op het allergrootste Europese toneel schittert lijkt een nieuwe miljoenentransfer aanstaande. Zeker wanneer de Nigeriaan voor een wereldwijd publiek uitblinkt tegen Real Madrid met twee doelpunten. Het is dan ook geen verrassing dat in de zomer nadien het bol staat van de geruchten rond Dennis. Europese topclubs als Napoli, Arsenal en Dortmund toonden interesse, een vertrek leek onafwendbaar.

Club Brugge plakte een prijs van 25 miljoen euro op het hoofd van de aanvaller, voor minder hield het Brugse bestuur steevast het been stijf. Die prijs zou uiteindelijk het struikelblok worden voor de geïnteresseerde ploegen, niemand was bereid dat bedrag op tafel te leggen. Na een lange transferzomer bleef Dennis uiteindelijk bij Club, weliswaar licht tegen zijn zin.

Zich opladen voor de Jupiler Pro League leek niet meer te lukken, Dennis liep er humeurig en weinig geïnteresseerd bij. Het dieptepunt: De uitsluiting uit de wedstrijdselectie nadat hij zijn plekje op de bus niet wou afstaan. Het gebrek aan goesting kende ook zijn weerslag op de prestaties, Dennis was nog maar een schim van de speler die hij voordien was.

Het bestuur zag de bui hangen en ging op zoek naar een oplossing voor het voormalige goudhaantje. Die oplossing bood zich uiteindelijk aan in de vorm van FC Köln. In Duitsland krijgt Dennis de kans om zich in een topcompetitie te laten opmerken. Slaagt hij in dat opzet kan Club Brugge misschien toch nog een mooi bedrag vangen voor Dennis. Al zal Club Brugge zich het nu misschien toch beklagen dat ze de aanvaller in de zomer niet van de hand deden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Club Dennis voor minder dan 25 miljoen euro moeten verkopen in de zomer?

Ja
79%
Nee, 25 miljoen was toen de juiste prijs
21%
(133 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws