VP-Rapport KRC Genk: Nieuwkomers presteren goed, sterkhouder behaalt onvoldoende

VP-Rapport KRC Genk: Nieuwkomers presteren goed, sterkhouder behaalt onvoldoende

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 16:33zo 24-01-2021 om 16:33

KRC Genk ging verdienstelijk ten onder tegen Club Brugge. Bij de ploeg van van den Brom liet Bongonda het hangen, de nieuwkomers presteerden wel zeer goed. Dit is het VP-Rapport voor KRC Genk.

Danny Vukovic - 7
Kon goede reddingen leveren op een kopbal van Lang en Vanaken. Werd zelf ook veel gered door meester-blokker Cuesta. Kon niets doen aan doelpunten van Dost en Vormer, bij die van Mechele glipte de bal onder hem door. Schoonheidsfoutje? Hield Lang wel van de 4-2 met een goede save.

Mark McKenzie - 7
Sterk debuut. Toonde zich een verdediger met charisma en backbone. Foutloos aan de bal. Een bijter aan de schenen van Dost en Lang. 1 op 1 een zo goed als niet te poseren verdediger.

Daniel Muñoz - 6
Meer discutabele dan goede ingrepen. Impulsief verdedigende acties met veel agressiviteit. Stapt vaak verkeerd in, maar zet dat dan wel recht met een goede tackle. Gaf Lang de uitgelezen kans op de 4-2. Tegen Club Brugge misschien een tikkeltje te weinig kwaliteit.

Carlos Cuesta - 7
Kon zich vandaag op geen fout laten betrappen. Toonde zich mentaal sterk, want stond na twee rode kaarten gewoon sterk te verdedigen. Blokte veel potentiële kansen efficiënt af. 

Gerardo Arteaga - 6
Aanvallend nog altijd beter dan verdedigend. Gaf de assist voor de 1-1 aan Ito. Stapte volledig verkeerd in bij Mata, die zo de assist voor de 2-2 gaf. Vaak slordig, maar hij heeft wel een goede mentaliteit. Laat de man nooit zomaar voorbij gaan.

Ángelo Preciado - 7
De opvolger van Maehle stelt helemaal niet teleur. Zijn fysieke kwaliteiten zijn vergelijkbaar. Maakte het Denswil knapt lastig op zijn flank, en ook De Ketelaere had het niet makkelijk. Kon eenmaal op doel gaan, maar liet zich bijbenen door Vormer. 

Bryan Heynen - 8
Sterke wedstrijd van Heynen. Zorgde voor rust aan de bal en stabiliteit op het middenveld. De perfecte schakel tussen de defensie en de aanval. Kon de doelpunten niet verhinderen. Had met Rits wel vaak een lastige klant.

Bastien Toma - 7
Maakte zijn eerste doelpunt voor KRC Genk. Was een stabiele middenvelder voor KRC Genk, maar kwam verdedigend vaak te kort. Door zijn verdedigende taken was hij vaak niet snel genoeg in het aanvallend compartiment.

Junya Ito - 7
Speelde een goede wedstrijd, en maakte een prachtige 1-1. Kon de tweede helft niet meer genoeg zij. Stempel drukken, en viel samen met heel KRC Genk in elkaar. Was erg vermoeid na de taak afgelopen donderdag. Toch een verdienstelijke wedstrijd.

Paul Onuachu - 8
Scoorde vandaag niet, maar speelde een sterke wedstrijd. Hij werd vaak bereikt via een lange bal, die hij uitstekend verwerkte en terug afspeelde als een volleerde Kevin de Bruyne. Was erg fysiek, maar dat mocht van scheidsrechter Visser. 

Theo Bongonda - 4
De laatste wedstrijden presteert Bongonda onder zijn niveau. Vandaag valt hij serieus uit de toon na een collectief goede prestatie van KRC Genk. Slenterde veel over het veld. Bracht aanvallend zo goed als niets bij. met een 4 doen we nog een geste.

Kristian Thorstvedt - 6 (wissel 60ste minuut)
Thorstvedt moest Toma depanneren. Hij bracht meer fysieke strijd op het veld. Aan de bal voetbalt hij te onzeker. Durft bijna nooit een moeilijke pas te versturen. Pakte de enige gele kaart van de wedstrijd.

Geen beoordeling: Oyen en Dessers

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws