Kompany is duidelijk over Anderlecht: “Dat hebben we nodig tegen Charleroi”

Kompany is duidelijk over Anderlecht: “Dat hebben we nodig tegen Charleroi”

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 09:45di 19-01-2021 om 09:45

RSC Anderlecht neemt het vanavond op tegen Sporting Charleroi. Coach Vincent Kompany gaf ene persconferentie voor de wedstrijd en sprak onder meer over de tactiek.

"Onmogelijk om tegen Charleroi hetzelfde aantal kansen bijeen te spelen dan tegen Eupen. Niemand doet dat tegen Charleroi, wiens grote sterkte de organisatie is. En ze hebben ook spelers die het verschil kunnen maken. Zo'n wedstrijd heeft áltijd een dosis efficiëntie nodig”, vindt Kompany.

“In z'n beste momenten is het altijd een efficiënte ploeg”, gaat Kompany verder. “Morgen moeten ook wij dat zijn. We mogen niet naïef zijn, wat echter niet wil zeggen dat we iets gaan veranderen aan onze intensiteit. We gaan voluit gaan, want we hebben een kans om het verschil te maken."

"We moeten een evenwicht bewaren. Wijzigingen moeten progressief gebeuren, maar we willen niet wanhopig zijn. Als we analyses maken van de laatste matchen, zien we dat we een pák kansen hebben gecreëerd. Maar de moed laten zakken, zou écht niet slim zijn. Ik behoud het vertrouwen in mijn spelers, ik heb een hele jonge groep met een grote progressiemarge.

“We blijven er alles aan doen om hen beter te maken. Ik wil niet in het verleden leven, maar de geschiedenis indachtig is het logisch dat we enorm veel verwachten van onze ploeg. Maar we kunnen niet toveren. Ik onderstreep dat je tegen Charleroi echt niet veel kansen krijgt. We moeten in onszelf geloven”, citeert Het Laatste Nieuws.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Kompany hier gelijk?

Ja
74%
Nee
26%
(93 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws