Antwerp legt geval-Zé uit: Het heeft niet zozeer met het financiële te maken

Antwerp legt geval-Zé uit: "Het heeft niet zozeer met het financiële te maken"

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 23:30ma 18-01-2021 om 23:30

Hoewel hij al maanden niet meer voor het A-elftal uitkwam, blijft Didier Lamkel Zé de gemoederen beroeren bij Royal Antwerp FC. Maandagavond bracht de club naar buiten dat het enfant terrible een allerlaatste kans krijgt. Sven Jaecques legt die beslissing uit.

"Hij heeft vandaag opnieuw bij de A-kern getraind, de club heeft dat ook in een communiqué naar buiten gebracht", vertelt de general manager van Antwerp bij Extra Time. "Wat hij gedaan heeft, kan niet. Sommige dingen waren wansmakelijk. Hij heeft een heel boek met zaken die gebeurd zijn. Het jammere is dat die jongen zelf niet slecht is van inborst. Het is iemand met kwaliteiten op het veld en die het eigenlijk wel goed meent, maar niet slim is. We moeten het zeggen zoals het is."

"Een aantal mensen rondom hem maken daar gebruik van. Op het moment dat hij wil vertrekken, heeft men hem geleerd: "Doe dit en dan mag je zeker weg, dan kunnen ze niet meer anders." Net daarom was het voor ons belangrijk om daar niet zomaar in mee te gaan", aldus Jaecques. Tot er voldoende geld op tafel verschijnt, geeft hij toe. "Dat is voor elke speler zo, maar dat is vandaag voor Lamkel Zé niet het geval."

Statement
Lamkel Zé kwam zelf met verontschuldigingen op de proppen, al maakten die weinig indruk op de fans. "Wij hebben gezegd: "Nu ga je je excuseren". Of dat nu oprecht overkomt of niet ... Hij heeft dat gewoon zo gedaan, zonder tekst. Het is veel belangrijker als statement naar onze spelers en onze club toe, maar ook naar andere voetballers, dat zoiets niet geforceerd kan worden. Wij zullen bepalen of hij speelt of traint", maakt Antwerp zich sterk.

"Het heeft niet zozeer met het financiële te maken", verzekert Jaecques. "Om puur waarde te creëren, is het misschien gemakkelijker om hem zes maanden uit te lenen tot alles gekalmeerd is. Je geeft de speler zijn zin, als hij daar dan een paar doelpunten maakt, heeft hij meer waarde. Wij vonden het echter belangrijker om te tonen dat we dit niet tolereren als club. Je kan hier niet zomaar binnen- en buitenlopen."

"Dat sluit niet uit dat we hem deze transferperiode toch niet zullen verkopen of verhuren", houdt de manager de deur op een kier. "Wij wilden gewoon een statement maken: dit doe je niet met deze club. "Als we een speler kunnen recupereren, onder voorwaarden en strikte afspraken, dan is het aan de trainer om hem op te stellen. Het is een klein kind dat heel graag voetbal, maar er is meer nodig ..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe zie jij het verder lopen met Zé?

Hij zal deze winter nog vertrekken bij Antwerp op definitieve basis
6%
Hij zal deze winter nog vertrekken bij Antwerp op huurbasis
11%
Hij blijft bij Antwerp, maar komt niet meer aan spelen toe
10%
Hij krijgt nog een nieuwe speelkans bij Antwerp, maar zal het weer verbrodden
38%
Hij krijgt opnieuw speelkansen bij Antwerp en zal weer belangrijk worden
36%
(233 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws