Mignolet bidt voor snelle terugkeer van Witsel: Hij heeft er de moed voor

Mignolet bidt voor snelle terugkeer van Witsel: "Hij heeft er de moed voor"

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 23:46ma 18-01-2021 om 23:46

Met een jaartje vertraging staat 2021 voor de Rode Duivels in het teken van het Europese Kampioenschap. Simon Mignolet gaat daar, normaal gesproken, naartoe als doublure voor Thibaut Courtois. De doelman van Club Brugge hoopt van harte dat ook Axel Witsel mee op het vliegtuig stapt.

"Ik ben erg tevreden met de Duivels, want de laatste tijd heb ik veel matchen mogen betwisten, dat heeft deugd gedaan", verwijst Mignolet bij RTBF naar de recente afwezigheid van Courtois. "Elke cap is een geschenk. Samen met de ploeg wil ik dit jaar het EK winnen. Courtois speelt bij Real Madrid. Samen met alle keepers en Erwin Lemmens hebben wij een goede ploeg. Het enige wat we kunnen doen, is België helpen om over een doelman te beschikken met wie je het EK kan winnen."

Mignolet lijkt zeker van zijn EK-stek, maar voor Witsel wordt het knokken. Hij blesseerde zich zwaar bij Borussia Dortmund. "Het is altijd erg wanneer je een ploeggenoot ziet uitvallen, dat is het enige wat je niet wil meemaken als voetballer. Je wil fit blijven en elke match spelen. Ik hoop dat hij heel snel kan terugkeren, maar ik ben zeker dat hij daar de goede spirit voor heeft. Axel is een erg belangrijke pion voor de Duivels. Wij willen absoluut dat hij erbij is, maar weten niet of dat mogelijk is. Zelfs met enkele blessures hebben wij echter een heel goede ploeg", besluit Mignolet hoopvol.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws