Kompany bijt van zich af bij Anderlecht: Dat kun je niet zeggen over mij

Kompany bijt van zich af bij Anderlecht: "Dat kun je niet zeggen over mij"

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 13:00ma 18-01-2021 om 13:00

Laatste update: maandag 18 januari 2021 om 13:02ma 18-01-2021 om 13:02

Vincent Kompany was afgelopen vrijdag scherp voor de refs na Eupen - Anderlecht. Hij was niet akkoord met de uitsluiting van Kemar Lawrence, maar maakt duidelijk dat hij de scheidsrechters niet persoonlijk viseerde.

"Ik had nog niet geklaagd over een scheidsrechter, tot vrijdag", geeft hij aan bij Sporza. "En ik viseerde de ref ook niet persoonlijk, maar als voetbalfan had ik gewoon iets te zeggen. Onze competitie is klaar om de stap te zetten naar sneller en intenser spel, net zoals in andere landen. Bij de beloften gaat het op training 2000 per uur. Ik vraag dus dat de scheidsrechters daar ook eens mee over nadenken."

Kompany wil vooral een positieve boodschap brengen. "Ik bedoel dat constructief. Je moet nadenken over het voetbal dat je wil brengen, over het product. Scheidsrechter zijn is een lastig beroep, dat weet ik. Zeker in België want hier wordt veel geklaagd. Straal ik dat uit dat ik verzuurd ben? Integendeel toch, denk ik."

Kompany verdedigt zich dan ook. "Tijdens de match heb ik emoties, maar na elke wedstrijd kan ik op een correcte en vrij normale manier omgaan met mensen. Ik ben de trainer die misschien al het meest heeft meegemaakt dit seizoen. Ik heb al veel over mezelf geleerd en ben des te meer overtuigd dat het wel in orde komt. Ik geef geen blijk van het calimerosyndroom, dat kan je niet zeggen over mij. Ik blijf wie ik ben: een eeuwig gemotiveerde man."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws