Breaking news

Genk zoeft op spaarstand voorbij Cercle Brugge na beslissende eerste helft

Van den Brom (KRC Genk) op zijn plaats gezet: Nee, dan rolt de bal niet

Van den Brom (KRC Genk) op zijn plaats gezet: "Nee, dan rolt de bal niet"

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 11:30ma 18-01-2021 om 11:30

Laatste update: maandag 18 januari 2021 om 11:48ma 18-01-2021 om 11:48

KRC Genk en KV Kortrijk hebben klacht ingediend bij de KBVB na de wedstrijden van afgelopen zaterdag. Ze oordelen dat tegenstanders Moeskroen en KV Oostende niet genoeg gedaan hebben om hun velden sneeuwvrij te maken. Peter Vandenbempt vindt die klachten echter belachelijk. 

"Ik vind het zeer teleurstellend van de clubs die een klacht hebben ingediend", geeft Vandenbempt aan bij Sporza. "Die clubs worden geleid door de voorzitter van de Pro League en een lid van de Raad van Bestuur. Dat orgaan heeft zelf een tijd geleden laten weten dat de kalender overvol zit en dat uitstellen van matchen onmogelijk is. 

Vooral John van den Brom, de coach van KRC Genk, was bijzonder ontstemd. "Van den Brom stak een beetje de draak met de scheidsrechter omdat die had gezegd dat de bal rolde en er dus gevoetbald kon worden. Van den Brom zei: 'de bal is rond dus die rolt altijd'. Wel neen, meneer Van den Brom, als er water op het veld staat dan drijft de bal en dan rolt hij niet."

Vandenbempt zag vooral een verschil in mentaliteit. "Het is zoals Sakala van KV Oostende, die ook nog nooit in de sneeuw gespeeld had, zei: het gaat over de mindset. Als je vooraf al zit te jammeren over de omstandigheden dan ga je na die eerste paar gemiste controles en glijpartijen de moed verliezen. Dan zeg je: kijk eens, het lukt hier niet.  Ook al is het niet wat je wilt, speel ervoor. Ga ervoor en maak er het beste van."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws