OH Leuven kijkt naar de top: Drie jaar is snel, maar in voetbal kan veel

OH Leuven kijkt naar de top: "Drie jaar is snel, maar in voetbal kan veel"

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 13:15zo 17-01-2021 om 13:15

Marc Brys zorgde maandag voor verbazing in Extra Time. Hij vertelde daar onomwonden dat Oud-Heverlee Leuven over drie jaar kampioen kan worden. Pierre-Yves Ngawa (28) acht dat ook niet onmogelijk. 

Ngawa ziet nu dat OHL heel wat middelen heeft. "Dat is het werk van King Power. Wij plukken de vruchten van hun investeringen. OHL was in het verleden al een degelijke eersteklasser. Maar we moeten eerlijk zijn: het was absoluut niet de club van nu. Wat wij nu presteren, kon vijf jaar geleden niet", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Beetje bij beetje zie je nu waar King Power met deze club naartoe wil. Omdat het ons eerste jaar is in 1A is het alsof OHL uit het niets komt, maar de ontwikkeling is geleidelijk gegaan. De perfecte oefenvelden bijvoorbeeld, die liggen hier al een paar jaar."

De uitspraak van Brys is daarom niet zo vreemd. "Drie jaar is snel, maar in het voetbal kan veel. Je moet doelen stellen om vooruit te gaan. En die branie ontbrak in het verleden wat. Ik kan me vinden in de logica van de coach en vind zijn uitspraak niet echt verbazend. De middelen zijn er, dan mag de ambitie er ook zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws