Martinez krijgt raad na blessure Witsel: “Waarom niet Rits of Vranckx proberen?”

Martinez krijgt raad na blessure Witsel: “Waarom niet Rits of Vranckx proberen?”

Gepubliceerd: dinsdag 12 januari 2021 om 09:26di 12-01-2021 om 09:26

Roberto Martinez zit met kopzorgen na de blessure van Axel Witsel bij Borussia Dortmund. Witsel is één van de spilfiguren bij de Rode Duivels. Martinez krijgt raad van Eddy Snelders voor de EK-selectie.

"Soms heb je niet echt een specifieke verdedigende middenvelder nodig”, begint Snelders. “Je hebt Youri Tielemans, Kevin De Bruyne, Leander Dendoncker, Dennis Praet, ... Je kunt dus schuiven met mannen in je kern. Maar in heel belangrijke wedstrijden met veel tactische facetten heb je iemand nodig die dat vooraf kan inlezen. Daar heb je ervaring voor nodig en daar is Witsel de ideale man voor."

"Je moet dus niet alleen aanvallend denken, ook verdedigend", gaat Eddy Snelders verder. “En Dendoncker heeft die eigenschap meer dan Tielemans, die toch vooral aanvallend denkt. Je moet iemand zoeken die beide rollen aankan. Daar moet je geduld voor hebben. In principe is Dendoncker dan de meest aangewezen man, maar wie zegt dat je het niet eens kunt proberen met Mats Rits of Aster Vranckx?"

Snelders geeft wel toe dat beide spelers nog stappen moeten maken voor een basisplaats bij de Rode Duivels. "Dat zijn spelers die misschien nu nog niet echt in aanmerking komen, maar zij kunnen wel opgeleid worden. En je hebt dankzij de kwaliteiten van deze ploeg genoeg wedstrijden waarin je dat kunt uitproberen”, citeert Sporza.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Snelders hier gelijk?

(117 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws