Clement noemt zijn drie belangrijkste mentors: Heb zo veel geleerd van Michel

Clement noemt zijn drie belangrijkste mentors: "Heb zo veel geleerd van Michel"

11-01-2021 15:30
5

Philippe Clement mag zichzelf voor de tweede keer op rij de beste trainer van het land noemen. De Club Brugge-coach liet onder meer Hernan Losada en Ivan Leko achter zich. Het succes van Clement kwam er echter niet zomaar, de coach vertelt welke trainers de grootste invloed op hem hebben gehad.

Op de vraag welke trainer de grootste invloed had, kon Clement niet met een pasklaar antwoord op de proppen komen. De T1 kan niet kiezen, en noemt drie invloedrijke figuren. "Het zijn er niet toevallig drie met wie ik prijzen heb gewonnen", grijnst Clement tegenover Het Laatste Nieuws.

"Aimé Antheunis is de eerste, hij was als een vaderfiguur voor mij. Hij kon verschillende spelers op verschillende manieren benaderen", aldus Clement. "Dan is er ook Trond Sollied. Hij introduceerde looplijnen en ging altijd van de eigen sterkte uit. Hij stond wel wat verder van de groep, in dat opzicht ben ik meer zoals Antheunis. Ten slotte had ook Michel Preud’Homme een grote invloed. Ik was zijn assistent maar had inspraak in alles. Samen hebben we Club weer teruggebracht naar de plek waar het hoort te staan. Bij Michel heb ik een snelcursus gekregen, ik heb in die vier jaar ontzettend veel kunnen leren", aldus Clement.