‘Één speler test positief op corona bij Standard, maar is niet meer besmettelijk’

‘Één speler test positief op corona bij Standard, maar is niet meer besmettelijk’

10-01-2021 17:30 Laatste update: 19-01-2021 14:44
4

Mbaye Leye krijgt maandag zijn vuurdoop als coach van Standard. De Luikenaars spelen dan tegen Waasland-Beveren, maar dat zal zonder Gojko Cimirot zijn. Dat meldt Sudpresse.

Eerder raakte al bekend dat Constantinos Laifis verstek moet geven na een positieve coronatest. Hij vertrok zonder toestemming van de club naar Cyprus en keerde besmet terug. Cimirot is wel in België gebleven, maar blijkt na de testen van zaterdag toch positief.

Voor Leye is dat een streep door de rekening, want hij was wel degelijk van plan om Cimirot op te stellen tegen Waasland-Beveren. Standard heeft hoe dan ook snel punten nodig. Momenteel staat het op een povere twaalfde plaats met 25 punten, amper acht meer dan hekkensluiter Moeskroen. Coach Philippe Montanier werd eind december al bedankt voor bewezen diensten.

Update: Volgens La Dernière Heure kan Mbaye Leye nog niet over Gojko Cimirot beschikken. De middenvelder testte nog steeds positief op corona. Hij zou niet meer besmettelijk zijn, maar de Bosniër moet een negatieve test afleggen vooraleer hij weer mag spelen.